REISHI Propietats i beneficis

Ganoderma lucidum

Bolet de pipa

Indicat en cas de:
desequilibris del sistema nerviós, estrés, insomni, ansietat, depressió, fatiga, menopausa, al·lèrgies, malalties autoimmunes, inflamació crònica i endometriosi.

FUNCIONS:
·Nodreix i regula el sistema nerviós: el Reishi actua donant suport a les glàndules suprarenals i activant les funcions reguladores del nostre cos. Nodrint les glàndules suprarenals estem reforçant el sistema nerviós des de les arrels.
·Adaptogen: un adaptogen, tal com la paraula indica, ens ajuda a reconnectar amb la capacitat d’adaptar-nos a diferents nivells d’estrès. A canvis tant interns com externs.
·Immunorregulador: a diferència de plantes medicinals com l’equinàcea, que actua unidireccionalment estimulant els sistema immunitari per tal que aquest activi les defenses per protegir-se de patògens, bolets medicinals immunoreguladors com el Reishi actuen de manera bidireccional. Envien informació al nostre cos i actuen segons la necessitat d’aquest, diferent per a cada persona i variant segons si el nostre sistema immunitari està sobreactivat o es troba en un estat passiu.
·Tonificador de la funció cardíaca i el sistema cardiovascular.
·Tonificador dels pulmons i sistema respiratori.
·Tonificador i protector hepàtic.
·Antitumoral.
·Ansiolític: el Reishi és conegut per les seva capacitat d’asserenar i equilibrar la ment i les emocions.
·Antihistamínic.
·Reductor de la tensió arterial.

PRINCIPIS ACTIUS MÉS DESTACABLES:

BETAGLUCANS: activadors del sistema immunològic.

GLICOPROTEÏNES: de funció immunomoduladora i antitumoral.

TRITERPENS: de propietats antivirals, hipotensors i hepatoprotectors.

ESTEROLS: antivirals i antitumorals.

LECTINES: aglomeren les cèl.lules tumorals per tal de proliferar-ne la proliferació.

ENZIMS: antioxidants, limitadors de creixement de cèl.lules tumorals i detoxificants del fetge.

És catalogat dins la categoria d’herbes tòniques de l’herbologia xinesa tradicional. Com a bolet medicinal tònic aquest equilibra i asserena el SHEN (ànima), tonifica i nodreix el JING (energia essencial) i tonifica el QI (energia vital).

HISTÒRIA DEL REISHI

“El bolet de l’immortalitat”.

La Medicina Tradicional Xinesa documenta l’ús del Reishi (Ganoderma lucidum o Ling Zhi) a partir del 2697 a.C. Apareix documentat per primera vegada al clàssic de la medicina herbal xinesa Shennong Bencaojing Materia Medica Farmacopea, en el qual Shennong va registrar 365 plantes medicinals diferents i en destaca el bolet medicinal Reishi com el més medicinal de tots.

Una obra originària de la Dinastia Liao, es creu que representa Shennong,

el Déu de l'agricultura. Aquí sostenint amb la seva mà un bolet de Reishi.

Antigament, el Reishi no es cultivava i era consumit únicament en el seu estat salvatge. Per la seva raresa era d’un alt valor econòmic i era reservat i consumit únicament per l’Emperador i membres de la noblesa.

A la Xina i Corea el Reishi és anomenat “Ling Zhi”, que significa “Bolet de potència espiritual”, pel fet que condueix a la serenor i introspecció. També és conegut pel nom de “Bolet de la immortalitat”.

A dia d’avui, a Àsia el Reishi encara és venerat per representar un símbol de prosperitat, abundància, salut i vida longeva. És utilitzat per la medicina moderna Xinesa i diferents medicines d’Àsia. És el bolet medicinal més conegut i més estudiat per la ciència pels seus nombrosos principis actius.

10% de descompte especialment per tu

Subscriu-te per rebre la nostra newsletter mensual i mantén-te informat sobre els descomptes, novetats i les activitats que oferim relacionades amb el món dels bolets medicinals!

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Compartir:
Open chat
Necessites ajuda? - ¿Te ayudamos?
Boscum.com
Hola 😃