Qui som

Francesc Asperó i Masachs

Vaig estudiar Geografia a la Universitat de Barcelona, i uns anys més tard vaig cursar estudis en Agroecologia a l’Escola Agrària de Manresa. Sóc fungicultor autodidacte i la persona s’encarrega de l’àrea de cultius de Fungi Girona (www.fungigirona.cat) on soc coresponsable de l’àrea de tallers.

Dins de BOSCUM m’encarrego de l’àrea de gestió i administració i dono suport en l’elaboració i l’àrea de comercialització.

Dels bolets m’apassionen les funcions que desenvolupen en els ecosistemes naturals i les múltiples aplicacions de naturalesa resilient que tenen en l’alimentació, salut, bioconstrucció, nous materials, depuració d’aigües i regeneració de sols contaminats.

Els bolets van arribar a mi de manera accidental el 2014, moment en el qual em van convidar a unir-me a un projecte de cultiu de bolets. Aquella aventura iniciadora en el mon fungícola va anar acompanyada d’un viatge a Portugal primer i un altre a l’estat de Nova York (EUA) mes endavant, amb la motivació de conèixer projectes, propostes i pagesos/es centrats en el cultiu de bolets. D’aquells dos viatges va néixer una passió per la fungicultura que va anar in crescendo al llarg dels següents mesos i anys.

Cultiu de bolets amb soques, elaboració casolana d’extractes de bolets medicinals i impartició de tallers es van convertir en activitats amb presencia creixent a la meva vida. Vaig descobrir que aquesta aficio era en realitat una vocació.

L’activitat que mes m’omple de la meva feina es la funció de transmetre i comunicar les eines que ens ofereixen els bolets i fongs (en general) per millorar la nostra salut i la dels ecosistemes del nostre planeta.

L’inici de la pandemia del Covid es va convertir en el meu millor aliat per fer el salt professional l’hivern-primavera de 2020 i emprendre el camí dels bolets amb Fungi Girona. 

Neus Riera i Carreras

Vaig formar-me com a terapeuta de Shiatsu amb base de Medicina Tradicional Xinesa a Escòcia.

Sóc la persona encarregada de l’àrea d’extractes de BOSCUM i co-responsable de l’àrea de Tallers de Fungi Girona.

M’encarrego de la recerca d’informació, investigació, formulació i elaboració dels extractes. Em trobareu també darrere les xarxes socials i ofereixo també assessorament personalitzat.

El món de la MICOTERAPIA es va obrir davant meu l’any 2014 quan vaig començar a experimentar personalment els beneficis i efectes dels extractes de bolets medicinals en la meva salut mental, física i emocional.

Em van ajudar a recuperar la meva vitalitat, a equilibrar-me internament en èpoques de dol, de canvis profunds i a observar el mateix en persones del meu entorn, que prèviament s’havien trobat davant de diagnòstics de salut greus.

Des de llavors, responsabilitzar-me de la meva salut i no deixar-la a mans de tercers, la salut, la nutrició, la medicina integrativa, les plantes medicinals i l’estudi medicines ancestrals pel seu enfocament holístic i preventiu m’apassionen i em fan sentir connectada amb el meu propòsit vital i professional.

10% de descompte especialment per tu

Subscriu-te per rebre la nostra newsletter mensual i mantén-te informat sobre els descomptes, novetats i les activitats que oferim relacionades amb el món dels bolets medicinals!

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Compartir:
Open chat
Necessites ajuda? - ¿Te ayudamos?
Boscum.com
Hola 😃